Pakko on noin todeta kun etsiskelin koneelta löytyvälle musalle oikeita nimiä ja tietoja verkon ihmeellisestä maailmasta. Minä kun olen ostanu jokaisen levyni OIKEASTI KAUPASTA CD:NÄ. Varettajat painukoot helvettiin, mut ei tästä aiheesta nyt enempää, menee ikä ja terveys.

Mutta maailmassa on helvetisti hienoa musiikkia, harmi kun sitä ei ehdi eikä jaksa kauhoa kaikkea läpi. Omassa valikoimassa on vain niitä ehdottoman pakolliseksi havaittuja valintoja. Olisihan sitä paljon kaikkea kivaa mitä voisi ostaa toki lisää, mutta ei taida valuutta eikä aika riittää.

Pitää sitä paitsi osata keskittyä tärkeisiin asioihin ja kuuntelemalla tarkoin valittua matskuahan se onnistuu loistavasti. Mutta mielessäni hiipii kuitenkin nämä musiikin lataajat ja muut vitun kulttuurin viholliset.

Miksi asiasta vedän niin kovat pultit? Olenko rahan ahne taiteilija? En nyt lähde miettimään sitä, että miksi saat varastaa musiikkia, mutta et saa varastaa kaupasta leipää. Kun muusikko ei saa tiliään, ja hänenkin on toki syötävä, hänen on pakko varastaa leipää. Tai tehdä niinkun me kaikki tehdään, hankkia päivätyö. Mutta mitäs jos tosiaan leipurin kaikki leivät varastettaisiin? Hankkisiko hänkin päivä työn?

Ok, taidetta tehdään sydämen liikkeistä johtuen, ei rahasta. Ei minua oikeasti häiritse se, että tässä viedään taiteilijoiden leipää suusta, vaikka ymmärrän, että musiikkia työkseen tekeviä se saattaa jäiritä suuresti. Minua vituttaa lähinnä se, että keskustelu koko aiheessa on mennyt ihan väärille urille!

Oikeastaan koskaan ei puhuta musiikin tekemisen kustannuksista, muuta kuin muusikon palkan muodossa. Mutta kun niitä kuluja on hieman muitakin. Muusikin nauhoittaminen ja miksaaminen kuunneltavaan digitaaliseen muotoon maksaa palttia rallaa helposti 20 000 € albumilliselta. Tässä vaiheessa se on siis siinä mukavassa muodossa, jossa sen voi sitten ilman maksua käydä verkosta lataamassa. Sitten jos sitä halutaan myydä ihan CD:nä niin kuluthan kasvaa.

Ja levy-yhtiö maksaa laskun ja ottaa takkiin? Niin siis mitäs se levy-yhtiö sillä rahalla tekee? Ostaa sikareita? No koska rahaa on vähän kun kaikki piratoi, niin ne tekee varman levyn sillon tällöin pitääkseen itsensä leivässä.

JOTEN VARSINAINEN POINTTINI. On ihan vitun turhaa valittaa siitä että meillä on Antti Tuiskut ynnä muut Idolsit. Itsehän ne olemme tilanneet. Kansa on kertonut, että tätä ne haluaa ostaa ja niin sitten tehdään. Mitä sitten tulevaisuudessa tulee tapahtumaan?

Nämä mainstream artistit tekevät levyjä ja kukoistavat. Sitten me pienemmän muusikot yritämme pienellä budjetilla käydä omiin nimiimme nauhottamassa musiikkiamme studiossa ja olemme sitten onnellisia jos joku käy niitä netissä kuuntelemassa. Mutta harrastushan tämä vaan on, mitä sitä suotta kunnon studioon tekemään matskua joka oikeesti kuulostas hyvältä. MP3:na kaikki kuulostaa kuitenkin paskalta sieltä soittimesta nappikuulokkeilla kuunneltuna.

Rupespas taas perkele vituttaan!