Niin, siinähän kävi sitten niin, ettei noita tuntureita oikein tullut vastaan, ainoastaan vaaroja, parhaana ehkä tuo Tankovaara, eli pole danger in the home of lap dance: Lapland!

No siksi osoitimme kunnioitusta tuolle suurelle luontodokumenttien tekijälle tekemällä oman pienen Lapin shown, tosin sisältäen hämmentävästi myös lyhyen, mutta sitäkin täräkämmän ruotsinkielisen kokkauspätkän... On äärimmäisen hämmentävää, kuinka täyttäviä nämä norjalaiset kalapihvit ovat. Siis todella, muutama nassuun ja on jo ihan ähky olo, enkä nyt puhu yhdeksästä...

Mu sit asiaan, ei saatana mitä matkailu tekee Lapille. Varsinkin tällainen meidän harjoittama kermaperseilyvaellus eli pääsääntöiset päivätripit maastoon. Olemme matkavaeltajien suuren halveksunnan kohteena, tiedetään, siksi tehdäänkin kirja: "Mistä pitkospuut alkavat, päivävaelluksia kermaperseille ja muille etelänhetelmille."

Mutta Saariselkä oli pelottava kokemus. Ei saakeli, sellainen kompleksi keskellä kaunista luontoa. Kaikki ne ihmiset jotka tuollaisiin hakeutuvat. Melkoisen masentavaa, ja mekin tuota toimintaa tuemme. Pitäisikö sitä siis siirtyä todelliseen miestenmaailmaan ja aloittaa todellinen vaeltaminen!

Mut ei sitä vaan jaksa, vähät lomat mitä onnistuu pitämään ja varsinkin jos johonkin pääsee, sitä haluaa naaattia naaattia saunasta ja kaikesta kivasta. Mutta nyt kävi kutsu aseveljeltä ja on aika aloittaa taas teurastus!